Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


Sidebjælke

Turberetninger, foto og nyttig viden

Her en liste over ture vi har roet i havkajak - såvel i Sverige som i Danmark.

Listen indeholder information om ét eller flere af punkterne

Sjælland & Øer

Havkajak ture omkring Sjælland og Øer

Avnø

Basnæs 2002

Bjørnebæk 2002

Bogø 2009

Enø

Falster 2007

Gavnø

Jarsskov 2003

Karrebæk 2001

Knudshoved & Knudshoved Odde

Kortselitse

Lindholmen 2000

Møn & Møns Klint

Næstved Kajak & Cano Klub, NKC

Skovshoved 2003

Sorø 2003

Stevns 2005

Suså 2003

Svinø

Vejlø 2002

Vesterhave 2000

Vordingborg 2002

Fyn & sydfynske ø-hav

Havkajak ture omkring Fyn og det sydfynske Øhav

Bogense 2002

Fyn rundt 2004

Fyns Hoved 2004

Langeland 2002

Svendborg 2002

Tåsinge 2003

Jylland

Havkajak ture omkring Jylland

Hjarbæk, 2002

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Mariager 2003

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Skive 2002

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Vejle 2003

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Sverige

Havkajak ture i Sverige

Sct Anna

Stockholm 2003

Orust

Rul - Eskimorul og makkerredninger

Eskimorul, rullestuer og makkerredninger i havkajak

Rul 2007, december

Rul 2007, november

Rul 2007, oktober

Rul 2004, april

Rul 2003, september

Rul 2003, februar

Rul 2003, januar

Rul 2002, december

turberet:svinoe_2003

Turberetning: Svinø 2003 februar

Solen skinner og vejret er herligt. Det blæser kun 4 – 7 m/sek og temperaturen er på frysepunktet midt i det blændende solskin. Vi lader brændestak være brændestak hjemme i indkørslen og tager på vandet i stedet for at flække brænde.

Hurtigt får vi pakket grejet ned i bilen, hentet kajakkerne i klubhuset og sat kursen mod Enø vendeplads. Karrebæk Fjord kan ikke bruges – der er kun frit vand 1 km. ud for enden af Kanalen. Hvem gider trække i alt tøjet for at ro 3 km. ud og 3 km. hjem på en kedelig strækning sådan en flot dag ? Vi gider ikke.

Enø Vendeplads

Svinø strand

Fra sted Enø Vendeplads
Til sted Svinø
Kort Kort med Enø Vendeplads
Foto Se galleri

Mange mennesker har valgt at nyde det gode vejr ved vandet i dag. Det formelig vrimler med biler, folk & fæ på isætningsstedet. Desværre ! Vi bliver simpelthen nidstirret af nysgerrige, der skal se cirkushestene og deres kajakker.

Jeg hader denne forestilling og overvejer et kort øjeblik at provokere ved at forlange entré til forestillingen hos en enkelt meget emsig mand, der sætter ungerne i første række på store sten ved vandet og selv måbende glor på os. Dropper hurtigt overvejelsen igen – turen skulle nødigt ødelægges af ligegyldige konflikter. Men jeg kan altså ikke fordrage at blive nidstirret, når jeg starter på turen !

Svinø

Svinø strand

Ved Svinø strand er der langt færre mennesker og de er knap så uopdragne.

Til gengæld er der masser af is ! Hele området ud mod Knudshoved Odde og ind mod Avnø Fjord er tilfrosset. Store stykker is river sig langsom fri og driver med vinden hen mod Karrebæk Flot syn !

Vi indtager kaffe & marcipanbrød ved ishuset. Nyder solen & synet. Pakker langsom sammen og drager af sted igen – ud mod isen. Isen er både tyk og hård – det er umuligt at ro tværs igennem den. Mette må nøjes med forsigtigt at ro mellem to store flager. Herefter sætter vi kursen mod Dybsø

Kajaksvimmel

Pludselig får jeg et anfald af kajaksvimmelhed. Det er et kendt og velbeskrevet fænomen fra Grønland i godt vejr. Når vandet er spejlblankt kan man pludselig få problemer med balancen og kan ikke finde ud af hvad der er op eller ned. Der er flere eksempler på drukneulykker som følge heraf blandt kajaksejlere på Grønland – og jeg kender desværre fænomenet særdeles godt. Er vandet spejlblankt får jeg problemer med balancen og må tage det ene støttetag efter det andet for ikke at vælte. Problemet forsvinder lige så snart jeg kan fæstne synet på Mettes båd, hækbølge eller en fast genstand i horisonten.

I dag opstår fænomenet uden varsel midt ude på det krøllede vand. Jeg er virkelig i vanskeligheder i 5 – 10 minutter og må ro som en rasende hen mod Dybsø for at holde balancen. Pludselig forsvinder problemet som dug for solen igen. Det er godt nok ubehageligt ! Gad vist om andre oplever noget tilsvarende ? Eller ved hvad det er der sker ? Det har intet med træthed, væskemangel, frygt, usikkerhed eller utryghed at gøre. Men hvad er årsagen så ?

Isbjerget

På vej fra Dybsø hen mod Tyresande opdager vi et isbjerg ! Vi ror forsigtigt ind til bjerget og ser til vores store overraskelse at havet den seneste uges tid har lagt en sandbanke, der lige netop rager op over havoverfladen. På banken er der ophobet is i 1½ meters højde med form som en kæmpeskildpadde. Den ligger der og skinner hvidt i solens skarpe lys. Flot !

Stille ror vi tilbage til Enø Vendeplads, læsser kajakkerne på bilen midt i tilskuernes måbende syn og triller hjem igen. En dejlig vinterdag er slut.

Relaterede artikler

/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/turberet/svinoe_2003.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip