Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


Sidebjælke

foto:svinoe_2000

Galleri: Svinø 2000

Maj måned kan være solrig og dejlig

Tomas Kolbe og jeg skal ud at se lidt på området ved Svinø i det herlige vejr.

Målet på første tur i strålende solskin er Avnø Røn, hvor Tomas meget gerne vil fotografere nogle sæler. Mens vi småpludrer om hele verdenssituationen ror vi roligt ud mod Avnø Røn fra stranden nede ved Svinø. Cirka 1 km.

Før rønnen stopper Tomas og beder mig støtte ham – han skal gøre kamera klar, således den første uforsigtige sæl kan blive ”skudt” lige midt i ansigtet. Mens Tomas roder med kameraet driver vi stille ind mod Rønnen. Tomas bander fordi kameraet driller: ”Fandens også, jeg vil gerne være klar hvis der kommer en sæl” Jeg må replicere: ”Nåe sådan én, som den, der ligger der og glor på os ?”

Dagens eneste sæl ligger bare der og glor på os 2 dumme kajakroere, der er mere optaget af kameraet end omgivelserne – de omgivelser vi sådan set kom for at se på. Behøver jeg nævne sælen dykkede lige så snart kameraet var klar ? Behøver jeg uddybe vi ikke så én eneste sæl resten af dagen ?

Vi har lært meget i dag.

Maj måned kan være blæsende og rå

Sådan en råkold og blæsende dag tager Tomas Kolbe og jeg til Svinø strand.

Vi skal slet ikke ro i dag. Vi skal lege. Øve os i det virkelige element. Afprøve vinterens træning i svømmehallen. Vandet er koldt, bølgerne altid store i vestenvind ved Svinø strand – og der er masser af brækkende bølger i dag. Hurtigt får vi læsset af bilen og det sidste kluns på. Man føler sig som en Michelin-mand med alt det tøj.

Vi leger 2 – 3 timer. Øver rul, makkerredninger, reentry & roll. Vinden aftager og bølgerne bliver mindre, men vi bliver koldere og koldere, så det bliver faktisk ikke meget nemmere at gennemføre øvelserne.

Dagens lektie er klar

Reentry & Roll skal øves mange gange, førend man kan gøre det sikkert i høj sø. Ruller man på toppen af en bølge risikerer man at slå pagajen ned i det store tomrum, i stedet for i vandet – så er der ikke megen støtte tilbage til at komme helt op i rullet. Koldt vand nedsætter virkelig det muliges kunst. Der var stor forskel på vores kunnen i dag og i vinterens varme vand i svømmehallen.

Efter en herlig dag skifter vi til varmt, tørt tøj. Kage & varm kaffe er pragtfuldt inden hjemturen.

Relaterede artikler

/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/foto/svinoe_2000.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip