Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


Sidebjælke

nyttig:avnoe

Nyttig viden: Avnø

Nyttig viden om havkajak ved Avnø

Hvor er det

Isætning af kajak

Her kan du sætte kajakken i vandet og parkere bilen.

  • Svinø strand Bemærk at Vordingborg Kommune har udlagt en ny lokalplan i 2009. Ifølge dén bliver campingpladsen nedlagt og området udlagt til nyopførte sommerhuse. Ifølge lokalplanen bliver der fremover ikke plads til hverken parkering tæt på vandet eller isætning af kajakker her mere. Man kan undre sig såre over fremsynet i Vordingborg Kommune i en tid hvor netop friluftslivet i kajak oplever en eksplosiv vækst. Til alt held for kajakroere i området, har finanskrisen endnu i 2010 forsinket udviklingen så meget, at stedet stadig er anvendeligt for kajakroere. Dog må vi forudse det er en stakket frist.

Karrebæk badestrand dur ikke som isætningssted i badesæsonen. Der er for mange mennesker på stranden, for få parkeringspladser og for langt at bære.

Overnatning & Turistinfo

Her kan du overnatte. Shelter ved Avnø.

  • To sheltere ved Avnø Naturcenter. På naturlejrpladsen ved shelterne er der også plads til nogle få telte. I sommersæsonen er shelterne meget brugt
  • Næstved Kajak & Cajak Klub, NKC, har en naturlejrplads her med ferskvand og toilet ved Svinø. Se foto af adgangsforhold og plads her. Er du medlem af en kajakklub under DKF burde du kunne overnatte på pladsen under ordningen for gæsteroere. Kontakt NKC først.her. Bemærk at grunden ligger et par hundrede meter væk fra Svinø Havn. En kajakvogn anbefales.
  • Svinø Strand Camping findes ikke mere. Campingpladsen lukkede med udgangen af sæson 2007.

Sæler

Der ligger mellem 75 og 150 dyr i området midt mellem Avnø og Knudshoved. Sælerne ligger på stenene på det flade vand umiddelbart syd for Avnø Røn. I starten af 1990-erne kom der næsten ingen mennesker i området, hvorfor sælerne dengang levede et uforstyrret liv. Siden har kajaksporten udviklet sig eksplosivt. Nu er der kajaksejlere i området hver weekend. Det må derfor på det kratigste tilrådes at overholde de indførte sejladsbegrænsinger og ikke ro så tæt på dyrene, at de forlader deres hvilesteder.

Desvære ses det hyppigere og hyppigere, at hele grupper af kajaksejlere ror direkte ind mellem dyrenes hvilesteder og derved forstyrrer sælerne unødigt. Det må frarådes kraftigt. Dyrene bliver utrygge og stressede. Et specielt stort problem når sælerne har unger. I yderste konsekvens forlader sælerne området - eller sejalds med kajak bliver forbudt i fjorden.

Bemærk at al landgang på Avnø Røn er forbudt.

Legale sejlruter i Avnø Fjord

Avnø Flyveplads

Flyvepladsen er nedlagt for mange år siden. På den gamle flyveplads er Avnø Naturcenter oprettet.

Kontroltårnet på flyvepladsen er døgnåbent og gratis tilgængeligt for offentligheden. Du bør mindst én gang nyde udsigten over området fra tårnet.

Giftige planter

Kan du læse om her. Du kan hente brochure om giftige planter fra Hettel & Havkajak her. Bemærk at saften fra en del planter gør huden meget lysfølsom – specielt hvis du er allergisk. Bliver du pletvis solskoldet, voldsomt, er plantesaft formentlig årsagen.

Relaterede artikler

Se også

/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/nyttig/avnoe.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip