Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


Sidebjælke

Turberetninger, foto og nyttig viden

Her en liste over ture vi har roet i havkajak - såvel i Sverige som i Danmark.

Listen indeholder information om ét eller flere af punkterne

Sjælland & Øer

Havkajak ture omkring Sjælland og Øer

Avnø

Basnæs 2002

Bjørnebæk 2002

Bogø 2009

Enø

Falster 2007

Gavnø

Jarsskov 2003

Karrebæk 2001

Knudshoved & Knudshoved Odde

Kortselitse

Lindholmen 2000

Møn & Møns Klint

Næstved Kajak & Cano Klub, NKC

Skovshoved 2003

Sorø 2003

Stevns 2005

Suså 2003

Svinø

Vejlø 2002

Vesterhave 2000

Vordingborg 2002

Fyn & sydfynske ø-hav

Havkajak ture omkring Fyn og det sydfynske Øhav

Bogense 2002

Fyn rundt 2004

Fyns Hoved 2004

Langeland 2002

Svendborg 2002

Tåsinge 2003

Jylland

Havkajak ture omkring Jylland

Hjarbæk, 2002

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Mariager 2003

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Skive 2002

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Vejle 2003

  • Kort. Hvor er det ?
  • Nyttig viden om stedet til Din tur

Sverige

Havkajak ture i Sverige

Sct Anna

Stockholm 2003

Orust

Rul - Eskimorul og makkerredninger

Eskimorul, rullestuer og makkerredninger i havkajak

Rul 2007, december

Rul 2007, november

Rul 2007, oktober

Rul 2004, april

Rul 2003, september

Rul 2003, februar

Rul 2003, januar

Rul 2002, december

turberet:taasinge_2003

Turberetning: Tåsinge 2003

FIXME Artiklen er kun delvist færdig. (du må gerne skrive et bidrag =) ) Billeder mangler

Havkajak træf på Tåsinge - i 5 dage.

Allerede i vinteren 2003 annonceres dette arrangement i havkajakroernes regi.

Det sydfynske øhav fungerede for nogle år siden nærmest som min baghave hvad angår kajakroning – og her er altid dejligt at ro. Og et træf er en udmærket måde at møde nye og gamle venner på. Jeg vil gerne møde Palle, Peter, Steen, Kenny, Bente m. fl. Ergo planlægger Mette & jeg ferien efter dette træf i uge 30.

Planen er at køre fredag efter arbejde - så kan vi ro med nogle allerede lørdag formiddag. Når træffet slutter ror vi torsdag morgen videre i det sydfynske øhav indtil søndag.

Prisen

På havkajakroernes postliste protesterer jeg lidt mod prisen på 400 kr. pr. deltager for de 5 dage fra lørdag til onsdag. Ikke mindst fordi jeg ved nogle fravælger træffet alene på grund af prisen. Desværre uden held. Men jeg synes nu stadig det er dyrt. For Mette & mig løber udgifter til træf, mad, bropenge og bil op i omkring 2.000 kr. Til sammenligning har jeg været 6 dage i Sct. Anna med Jan Thorhauge for 2.700 kr. alt inklusive for 2 mand.

Inden træffet

Har jeg netop været i Sverige på roferie. Den endte med et hekseskud og en ret smertefuld hjemtur weekenden inden træffet. Derefter kiropraktorbehandlinger & gymnastikøvelser hver dag – godt garneret med isposer og smertestillende medicin. Ikke just nogen god forberedelse til ro-ferie….. Men det lykkes da at pakke vores grej og være klar til afrejse fredag aften.

Træffet

Allerede fredag aften er der ankommet nogle stykker. Lenze byder pænt velkommen på sin store plads i Skovballe.

Dag 1

Foto fra dagen i 340Pixel

Fra sted Tåsinge
Til sted Strynø
Distance km. .
Vejr & Vind 3 m/s, sol
Kort Se kort med Strynø
Foto Se turens billeder

Natten på en thermarest kan godt være lidt lang med sådan en defekt ryg, men det lykkes os allerede lørdag morgen at aftale rotur med et par gæve gutter. Planen er at ro til Strynø efter is, fortsætte rundt om Birkholmen og derefter tilbage til sen eftermiddagskaffe i Skovballe. Så kan vi godt være klar til aftensmaden i fællesteltet.

Men ak oh ve ! Jeg kan overhovedet ikke trække igennem med pagajen – og er hele tiden nærmest desperat for at komme op ad båden. Hurtigt må vi se vores nye makkere forlade os og gå i land på Strynø i stinkende hede. Der er ikke den mindste smule skygge at ane. Mette springer i baljen og køler sig ned – jeg spiser smertestillende oppe på land og bander over min elendige krop. En bytter tak ! Slukøret lusker jeg tilbage til Skovballe sammen med Mette.

Pladsen bliver i løbet af lørdagen fyldt rimeligt op. 55 tilmeldte er mange mennesker. Så mange at et par cykelturister på naturlejrpladsen kigger lidt betuttet på det hele: ”Er det et arrangement eller sådan I har ?” ”Joe, vi kalder det et træf….”

Bo Bensby har købt en ny havkajak. En kæmpe, mega lang sag på over 6 meter. Den skal naturligvis prøves, så Bo er roet fra Vordingborg, over Femø og Langeland til Skovballe. Planen er at fortsætte til Ærø, ned forbi Als og til den tyske grænse. Jeg forstod aldrig om han ville udvandre til Tyskland eller ville ro sammen vej hjem igen.

Efter middagen lørdag aften blev der foreslået søndagsture på flipover. Nogle ville Tåsinge rundt om søndagen. Bo ville naturligvis til Ærø. Tåsinge rundt er trods alt en stor omvej, hvis man skal til tyskland…..

Dag 2

Foto fra dagen i 340Pixel

Fra sted Tåsinge
Til sted Birkholm
Distance km. .
Vejr & Vind 6 m/s, sol
Kort Se kort med Birkholmen
Foto Se turens billeder

Søndag slog de fleste af os følge med Bo.

Fulgte ham pænt til Birkholm, hvor nogle vidste hvordan man køber is på øen uden forretninger. Et næsten hemmeligt sted på øen står en fryser. Her tager man sin is og lægger naturligvis betalingen. Selvbetjening i ordets egentligste forstand.

Efter isen vinkede vi farvel til Bo og følgesvende, der fortsatte til Ærø. 3 blev tilbage på Birkholm for at udforske øen lidt mere – så kunne ærø-folkene jo passende hente dem på hjemvejen. 4 af os satte kursen mod Skovballe over Hjortø. Deriblandt Mette & jeg.

Tilbage i lejren holdes husråd

Min ryg kan simpelthen ikke magte livet nede på jorden i et telt og jeg kan ikke sidde ret længe i kajakken. 15 til 20 km. er det muligt at ro på en hel dag lige for tiden – altså hvis jeg spiser smertestillende som ungerne spiser bolcher.

Der er ulideligt varmt i teltet, som står lige i den bagende sol på den flade græsmark. Så bliver det altså kedeligt at ligge dér med defekt ryg og glo ! Vi er bange for den planlagte roferie uge 33 & 34 i Stockholm bliver ødelagt, hvis jeg ikke er lappet ordentligt sammen inden.

Tager konsekvensen søndag aften, pakker lejren og kører hjem til Næstved igen.

Hænger noget med mulen……..

/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/turberet/taasinge_2003.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip