Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


Sidebjælke

udstyr:romaskine

Udstyr: Romaskine

For de fleste kajakroere er romaskinen et træningsredskab der først kommer frem, når vinteren lægger is på rovandet. Men romaskinen kan bruges hele året og af alle slags brugere.

Vil du smide nogle kilo, forbedre konditionen, passe din diabetes eller være i kanon form til næste klubmesterskab i havkajak kan vi anbefale en romaskine.

Romaskinen er suverænt det mest effektive træningsredskab af alle - ikke mindst fordi redskabet involverer brug af alle 4 store muskelgrupper. Læs om the biomecanics of rowing her. Romaskinen kan både bruges til at træne styrke og hurtighed. Du kan træne udholdenhed ved at ro en marathon på 42 km. eller hurtighed ved at sprinte 2.000 meter. Et roergometer / romaskine er langt mere alsidig og effektiv end et tilsvarende kajakergometer. Derfor bruger vi en romaskine.

Der findes mange romaskiner på markedet, men kun én rigtig god: Concept 2. Maskinen anvendes i alle roklubber og stort set samtlige fitnesscentre i Danmark. Har du ikke plads til maskinen hjemme, eller vi du bare prøve den, er det derfor ikke noget problem at finde en i nærheden. Vi anbefaler kraftigt begyndere at bruge en instruktør i starten. Vi brugte en erfaren roer fra en roklub til at lære at ro teknisk korrekt. Det er meget vigtigt for forebyggelse af skader at roteknikken er korrekt. Indstiller du dæmperen for tungt og lægger du belastningen forkert i rotaget, er der næsten garanti for skader på knæ og ryg. Se en lynvejledning til korrekt teknik her

Concept 2 er meget kostbare maskiner fra ny. Til hjemmebrug er det bedst at købe en brugt. Prisforskellen på en ny og en brugt kan sagtens være mere end 10.000 kr. i 2011-priser. Der er ingen grund til bekymring for slidstyrke eller holdbarhed ved brugte maskiner. De er nærmest uopslidelige og en godt brugt Concept 2 er efter vores opfattelse langt bedre end en ny plastic-maskine med magnetbremse, selv om udgiften til en brugt Concept 2 er højere end prisen på en ny plasticdims.

Med minimalt vedligehold er det umuligt at slide en Concept 2 op på ét menneskeliv. Det er stadig muligt at få reservedele til 30 år gamle Concept 2 og det er muligt løbende at ombygge/opgradere maskinerne til nyeste udstyr for en rimelig pris.

Vi købte en gammel B-model fra 1980-erne hos en roklub, udskiftede sliddele og opgraderede håndtag, fodstøtter, sæde og computer. Maskinen er grim som arvesynden, men en drøm at ro på.

  • Concept 2 Den amerikanske producent
  • Modest Sport Den danske distributør. Sælger både nye, brugte og reservedele

Trænings programmer

Vedligehold

Her er manualer til vedligehold, opgradering og brug af gamle modeller

Concept 2 B-model vedligehold

Concept 2 C-model vedligehold

Concept 2 D-model vedligehold

Concept 2 E-model

Concept 2, model E

Pulsmåler installation og bruger manual

Performance Monitor vedligehold og bruger manual

Performance Monitor 1

Performance Monitor 2

Performance Monitor 3

Performance Monitor 4

Concept 2, Performance Monitor 4

/customers/8/6/d/hettel.dk/httpd.www/data/pages/udstyr/romaskine.txt · Sidst ændret: Y/m/d H:i af philip